Muftija Bošnjaka Sjeverne Amerike posjetio reisul-ulemu Kavazovića

Reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr.Husein-ef. Kavazovića danas je posjetio muftija Bošnjaka Sjeverne Amerike dr.Sabahudin-ef. Ćeman, sa sabornicima iz tog područja dr.Muaz-ef. Redžovićem i Alijom Džekićem.

Oni su reisul-ulemu informirali o nedavno održanoj Skupštini Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike  (IZBSA) i obavijestili ga o aktivnostima koje su se odvijale tokom mjeseca ramazana, te o predstojećim koracima u pravcu dodatnog administrativnog ustrojavanja Zajednice na njihovom području.

U razgovoru je poseban značaj dat pripremi dvojezičnih ilmihala (bosanski/engleski) za polaznike mekteba u Sjevernoj Americi za koje se očekuje da će u narednoj mektepskoj godini biti u upotrebi u svim tamošnjim bošnjačkim mektebima.

Dr.Muaz-ef. Redžić i Alija Đekić

Reisul-ulema je iskazao zadovoljstvo onim što je čuo od gostiju i izrazio nadu da će se Islamska zajednica Bošnjaka u Sjevernoj Americi nastaviti razvijati istim tempom, obuhvatiti sve Bošnjake i sačuvati svoju stabilnost i moralni kredibilitet.

islamskazajednica.ba