Mevlud u našem džematu

Treći hidžretski mjesec, rebiu-l-evvel, asocira nas na Allahovog poslanika Muhammeda s.a.v.s. jer je u tom mjesecu rođen, ali i vratio se Gospodaru u 63. godini života.

Rebiul-evvel nije sveti, odabrani mjesec, ali jeste mjesec u kojem se motiviramo da intenzivnije, sadržajnije i kvalitetnije razmišljamo i promišljamo o sebi, našim porodicama te o sadržaju naših života u kontekstu bliskosti i povezanosti sa sunnetom Allahovog poslanika, s.a.

Muftija Ćeman

Tim povodom u našem džematu je održana centralna mevludska svečanost za medžlis 1 west. Naši gosti su bili uvaženi muftija dr.Sabahudin-ef. Ćeman, glavnim imam medžlisa 1 west mr. Abdulah-ef Polovina te imami medžisa 1 Osman-ef.Brkić, Edin-ef.Alija, Amir-ef.Salihović. Naše vrijedne sestre su pripremile džematske prostorije kao i potluck večeru za sve goste a naši najmlađi, učenici iz mekteba su poklonima, mevludskim bombonama vratile sjećanja svih prisutnih na mevludske programe iz drage nam domovine Bosne i Hercegovine. Mevlud su proučili imami medžlisa 1, hor mekteba te Merjem Šehić a prigodnim predavanjem su se obratili gl.imam mr.Polovina i muftija Dr.Ćeman.

Više fotografija možete pogledati na našem Facebook profilu.