Prezentacija projekata 2023

Sinoć je u prostorijama naše zajednice pred više prisutnih džematlija održana prezentacija projekata za 2023 godinu. Ova godine će biti u znaku 25 godine postojanja ICBAB Džemata San Jose CA i svi prijekti su u navedenim smislu jubileja tako da će naša zajednica biti domaćim brojnim, nadamo se značajnim programima i prijektima.

Naši zaposelnici sa odborom su uzeli određene prioritete u djelovanju kako bi ponudili širu lepezu različitih programskih sadržaja za sve uzraste ali sve u cilju jačanja džemata i kvalitenijeg naslijeđa za buduće generacije. Od projekata koji su spomenuti akcenat je stavljen na vjerski i kulturno historjiski identite naše zajednice, tako da u martu mjesecu ove godine planiramo sa predramazanskim programom i programom u povodu Dana nezavisnosti BiH na kojem ćemo ugostiti poznate umjetnike iz Bosne i Hercegovine. Ramazanski program koji već tradicionalno bilježi najviše posjeta je prilika da se što bolje okoristimo njegovim blagodatima ali i više okupljamo na hajrli poslovima i programima.

Tim povodom naša zajednica će biti domaćin tri hafiza i to porodice hafiza gdje ćemo svi zajedno se moći okoristiti njihovim znanjem i prisustvom. Posebno nas raduje što će naše sestre imati priliku da se druže sa hafizom koja je profesorica iz oblasti šerijata. Druženje je nastavljeno uz kahvu i kolače i ostale projekte ćete imati priliku pogledati na našim profilima društvenih mreža i internet stranici.

Više fotografija pogledajte na našem facebook profilu.