Dzemat San Jose povodom Dana nezavisnosti BiH i u susret ramazanu organizirao svečanu večeru i program

U susret ramazanu i povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, ICBAB Džemat San Jose organizirao je svečanu večeru i poseban program u Campbell Community Centru. Sala u Cambellu je bila premala da bi primila sve zainteresirane posjetioce. Nažalost, preko stotinu ljudi nije imalo priliku dobiti svoje mjesto jer smo na 20 dana prije najavljenog programa prodali sve karte te ispunili salu do posljednjeg mjesta. Hvala Bogu pa se naš trud prepoznaje, da nas je svakim danom sve više i više te da imamo s kim i kome pripremati ovakve programe i sadržaje. 

Ovu manifestaciju svojim dolaskom i učešćem uljepšali su hafizi Adisa, Nijaz i Madžid Aganhodžić koji će bit sa nama u toku cijelog mubarek mjeseca ramazana. 

Hfz.Adisa i hfz.Madžid su proučili odlomke iz Kur’ana a hfz.Nijaz nas je počastio prigodnim predavanjem. Posebne emocije su se osjećale za vrijeme interpretacija bosanskohercegovačkog kantautora Eldina Huseinbegovića koji je prelijepim glasom te odabranim numerama uljepšao naš program. Nikako ne zaboravljamo spomenuti naš najljepši ukras, našu djecu iz metkeba koji su također učestvovali u programu sa Eldinom uz kolaž  “Jedna si jedina i Mojoj dragoj BiH.” 

Samedin-ef. Bajrić se u svom obraćanju zahvalio svima koji su svojim trudom, idejama, radom pomogli organizaciju svečane večere te najavio ramazanski program koji će također biti veoma bogat i sadržajan. U znaku 25 godina postojanja naše zajednice ovogodišnji ramazanski program će biti obogaćen  seminarima, predavanjima i mehabetima sa našim hafizima jer cilj nam zadržati kontinuitet kvalitetnih projekata i programa. Kada je riječ o programu koji je već iza nas, po reakcijama prisutnih ovakvih programa ćemo imati u budućnosti zasigurno više. Voditelj programa je bio Tarik Omerhodžić.